Individualni programi

Fitness klub Jimmys Gym postoji od 1998 godine i nalazi se u SKPC Mejdan.Osnivač i voditelj kluba je Hadžić Suad,magistar Tjelesnog odgoja i sporta. Klub zauzima oko 670 m2 koji se sastoje iz 3 sale (zone), sala sa spravama,sala za grupni fitnes i streching i sala sa slobodnim utezima. Klub je moderno uređen sa vrhunskom opremom marke Life Fitness i Technogym. Cijeli prostor je klimatizovan,sa velikim svlačionicama i non stop toplom vodom.Takođe imamo i veliki parking prostor koji je besplatan. Pored opreme klub čine tim vrhunskih trenera i profesora sporta. Fitness centar Jimmys gym zadovoljit će zahtjeve kako vrhunskih sportaša tako I početnika rekreativaca. Veliku pažnju poklanjamo novim članovima da se uz kontrolirani trening pod nadzorom trenera ne bi ozljedili te da ih se uvede u normalni trenažni proces.

Boks je jedan od najefikasnijih načina sagorijevanja masnih naslaga, jačanja mišića i i izbacivanja nagomilanog stresa. Trening se sastoji od rada na vrećama i fokuserima, vježbi snage i fleksibilnosti. Za žene i muškarce.

Grupni programi

Kickboxing je fizički i mentalni izazov koji preporučujemo svakome ko želi naučiti tehnike koje nije niti sanjao da može napraviti, a nakon svakog treninga osjetiti ćete zadovoljstvo kao ni poslije jednog drugog.

TRX – jedinstveni način treninga uz pomoć TRX traka koje su pričvršćene za strop, u kojem se koristi gravitacija te snaga vlastitog tijela. Trening suspenzije na TRX-u gradi funkcionalnu snagu tijela, poboljšava fleksibilnost, ravnotežu i osnovnu stabilnost. Tehnike treninga suspenzije napravljene su tako da povežu tijelo u jedinstveni koordinirani sistem. Namijenjen je ženama i muškarcima svih razina fizičke spreme.

BodyAttack™ je visoko intenzivni fitness trening sa pokretima koji odgovaraju i potpunim početnicima i dugogodišnjim vježbačima. Kombinujemo atletske pokrete poput trčanja, iskoraka i skakanja sa vježbama snage poput čučnjeva. LesMills instruktor priuštiće vam energičnu muziku i sprovesti vas kroz trening, izazivajući vaše granice. Sagorićete do 730 kalorija, i završiti trening sa osjećajem velikog postignuća.

Idealan za sve, BodyBalance™ je trening inspirisan jogom – trening koji će razbistriti um, osnažiti tijelo i unaprijediti život. Tokom 55 minuta inspirativne muzike istežete se kroz seriju jednostavnih joga pokreta i elemenata pilatesa i tai čija. Kontrola disanja dio je svake vježbe, a instruktori pružaju opcije za početnike. Osnažićete tijelo i sa časa otići umireni, koncentrisani i sretni.

BodyCombat je visoko intenzivni trening inspirisan borilačkim vještinama, ali ujedno i trening bez ikakvog direktnog kontakta. Šutiranjem i udaranjem unaprijedićeš fitnes nivo, a pri tom sagorjeti do 740 kalorija po treningu. Nije ti potrebno nikakvo prethodno iskustvo.

Ukoliko želiš najbolju moguću kombinaciju snage, kardio i core treninga, BodyVive™ je upravo to. Ovaj trening, koji traje od 45 do 55 minuta, pomoći će ti da sagoriš do 490 kalorija.
Zakorači u BodyVive™ – od tog trenutka, ti si dio jednog od najsigurnijih i najbezbjednijih treninga koji je razvijen od strane vrhunskih fitnes profesionalaca. Kombinacija trčanja, skokova, čučnjeva i vježbi sa ekspanderima + sjajna muzika i vrsni treneri, priuštiće ti odličnu energiju i divan osjećaj.

BodyPump™ je namijenjen onima koji žele da se u kratkom vremenskom roku zategnu, oblikuju i postanu više fit.
Na ovom času koriste se mala i umjerena opterećenja uz veliki broj ponavljanja, a tijelo dobija kompletan trening. Sagorjećeš oko 590 kalorija. Instruktor će te sprovesti kroz naučno dokazane pokrete i tehnike, a usput će ti pružiti ohrabrenje, motivaciju i izvrsnu muziku.

Angažujući mišiće trupa, CXWORX™ obezbjeđuje ključne komponente snažnog tijela. Snažnija core struktura učiniće te boljim u svemu što radiš, od svakodnevnih aktivnosti do omiljenog sporta – to je osnova koja sve drži na okupu.
Svi pokreti CXWORX™a imaju opcije, tako da su izazovni, a opet dostižni za tvoj fitness nivo.

Posebna ponuda

Jimmy's Gym teretana nudi kompanijama mogućnost saradnje sa posebnim popustom za rekreaciju sa sniženim članarinama. Ponuda se sastoji iz usluga fitnesa, grupnih vježbi snage, istezanja, vježbi mršanja ili postizanja bolje kondicije i relaksacije. Za početak saradnje i ostvarenje popusta, potrebna je grupa od minimalno 5 osoba (svaki mjesec) iz Vašeg kolektiva.

Uz naš nadzor i programe, starije osobe mogu višestruko pojačati vitalnost i pritom izgledati mlađe. Petogodišnajci kao i starije osobe mogu jednako dobro trenirati kao i dvadesetogodišnjaci. Poznato je, kako bez vježbanja osobe stare 70 godina imaju tek 50% nekadašnje mišićne snage.

Vježbati u kvalitetnom fitness klubu znači da Vam je, pored klimatiziranog, i prijatno uređenog prostora i profesionalnih instruktora obezbijeđena najbolja oprema i tehnologija.

Popust od 50% na usluge teretane za djecu poginulih borac i šehida.